🌞 KONEC LÉTA S DOBROU KÁVOU ☕ OBJEDNÁVKA OD 1000Kč DOPRAVA ZDARMA A 100g KÁVY ZDARMA 🎁 ODESÍLÁME DO 24H ☕
  • Kategorie blogu
POTŘEBUJETE PORADIT?

Kontakt Anna Káva MonroKontaktujte Aničku!

+ 420 721 483 007

info@kavamonro.cz

CHCI SE ZEPTAT

Čerstvá káva Monro je dokonalý dárek

Káva zdarma k objednávce nad 1000Kč

Sleva 10% za registraci mailu

Dopřej si tu  nejlepší kávyu z celého světa

Káva do firem, obchodů a kaváren

Jsme plátci DPH

Na přání kávu umeleme

Káva Monro - ověřený obchod

Káva Monro je český výrobce

Seznam recenze

Platební brána ComgatePlatby VISAPlatby Mastercard

100% Arabica MonroZáruka 100% kvality pražené kávy Monro

Záruka 100% spokojenosti

Pokud káva nesplní vaše očekávání,
vrátíme vám zpět peníze za objednávku.
Stačí poslat zpět 75% obsahu balení.

Specialty Coffee Association

Najdete nás i na MALL.CZ

 

  1. Úvod
  2. Starší články
  3. Acidita kávy?
30.10.2019

Acidita kávy?

Kyseliny jsou přírozenou součástí kávových třešní i kávových zrn. Jedná se kyseliny: kyselina kávová, kyselina chlorogenová, kyselina chinová. Všechny tyto kyseliny jsou mimochodem považovány za zdraví velmi prospěšné. Obsah kyselin v kávových třešních je dán primárně lokalitou pěstování, plantáží, podnebím a složením půdy.

Na obsah kyselin v pražené kávě se názory liší. Jeden názorový tábor odborníků tvrdí, že na kyselost kávy má vliv pouze pražení a druhý názorový tábor, že na kyselost má vlit pouze  příprava.

Pražená kávaPodle mé zkušenosti leží pravda, jak už to tak bývá někde uprostřed.

Kyselost kávy záleží:

  • oblast pěstování, podnebí, půda, živiny
  • subjektivní chuťové vlastnosti milovníka kávy
  • pražení kávy zdůrazňuje přirozené vlastnosti kávy, čím vyšší stupeň pražení, tím se přirozené vlastnosti kávy, tedy i ovocné tóny, potažmo kyselost stírají. Pokud je káva podpražená, kyselejší tóny jsou výraznější a pro někoho se zvýšenou senzitivitou na kyselinu může být chuť nekomfortní
  • příprava kávy je dle mé zkušenosti nejdůležitější. Při přípravě espress, pokud není doržena receptura nápoje a nápoj je podextrahován ( např. není dodržen čas extrakce) jsou extrahovány kyseliny více, než ostatní látky a káva je pak chuťově nevyvážená a kyselá.

 

 

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli

E-SHOP S KÁVOU: ČERSTVÁ KÁVA ARABIKA Z CELÉHO SVĚTA

Prodej kávy online - nejširší výběr čerstvých, zrnkových Arabik | Pražírna MONRO

Pražíme pro vás kávu s láskou a péčí již od roku 2004 

Už od roku 2004 se věnujeme výhradně pražení a přípravě 100% výběrové Arabiky. Pražíme kávu z plantáží Afriky, Jižní a Střední Ameriky, Austrálie i dalších kávových destinací v pravidelných, týdenních intervalech. Čerstvou kávu prodáváme jako kávu zrnkovou i kávu mletou.

Káva Monro s.r.o.

IČO 07655479

DIČ CZ07655479

Táborská 1811

Pelhřimov 39301

Provozovna Jihlava

OC City Park Jihlava

Hradební 1

586 01

Copyright Monro 2004
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Skript na ecomail