- Úvod
- Průvodce výběrem káv
- STŘEDNĚ VÝRAZNÉ KÁVY
- KENYA NYERI FAQ AA ZRNKOVÁ
KENYA NYERI FAQ AA ZRNKOVÁ

- Kompletní specifikace
- Komentáře 0
- KENYA NYERI FAQ AA ZRNKOVÁna dotaz900,00 Kč
Kenská kávová zrna mají zřetelně jasný chuťový profil s komplexními tóny ovoce a bobulí. Keňské kávy mají obrovskou škálu chutí a odstínů v závislosti na regionu, odrůdě a použitých metodách zpracování. keňská káva je zářivá, ale čistá a svěží, není jemná ani jemná a obvykle velmi dobře vyvážená.Nejlépe hodnocené keňské kávy jsou hodnocené keňské AA, které jsou největšími zrny, o nichž se uvádí, že obsahují více aromatických olejů. To se týká i kávy z oblasti Nyeri. Káva z oblasti Nyeri je někdy označována jako „srdce kávy Black Gold“ kvůli intenzitě chuti vetknuté do pomalu se vyvíjejících, velmi tvrdých zrn. Na kávových třešních, které jsou pěstovány na vysočině mezi východní základnou pohoří Aberdare a západními svahy Mt Keňa v mladé sopečné půdě a bohatými srážkami, se vyvíjí klasický vyvážený keňský chuťový profil: svěží ovocnost, svěží citrusové plody, jasná a vyvážená kyselost.
Oblast: Keňa
Pěstování: Nadmořská výška: 1.700 - 1.800 metrů
Odrůda: Arabica
Období sklizně: listopad - prosinec
Proces zpracování :Plně promývané,sluncem sušené na vyvýšených roštech
Aroma: Čerstvý, Květinový
Příchuť: Bergamot, Bobule, Citronová tráva
Tělo: Bohaté, Těžká
kyselost: Světlé