Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  • Kategorie blogu
Novinky
22.04.2020
Objednávka od 500KČ DÁREK 100g KÁVY ZDARMA!
Při objdenávce nad 500Kč dárek - KÁVA ZDARMA. číst celé
09.04.2020
Rozvoz zrnkové i mleté kávy zdarma - Jihlava, Pelhřimov, Humpolec
E-shop Káva Monro funguje i o Velikonocích. Dovoz zrnkové i mleté kávy zdarma po Jihlavě, Pelhřimově a Humpolci i o víkendu.   Vychutnejte si... číst celé
29.01.2020
Nová pražička kávy a nová provozovna
Vážíme si zájmu o naši čerstvou kávu a abychom ještě lépe, rychleji a kvalitněji pokryli poptávku po Arabice Monro a zlepšovali služby pro naše zá... číst celé
Zobrazit všechny novinky
POTŘEBUJETE PORADIT?

Kontakt Anna Káva MonroKontaktujte Aničku!

+ 420 721 483 007

info@kavamonro.cz

CHCI SE ZEPTAT

KÁVU PRAŽÍME DENNĚ

KÁVU PRAŽÍME DENNĚ

NA PŘÁNÍ KÁVU UMELEME

ODESÍLÁME IHNED

Ověřeno zákazníky Monro

Platební brána Comgate

Platby MastercardPlatby VISA

Best Quality

 

 

 

 

  1. Úvod
  2. Blog
  3. Kyselost kávy
30.10.2019
Kyselost kávy

Kyselost kávy

Kyseliny jsou přírozenou součástí kávových třešní i kávových zrn. Jedná se kyseliny: kyselina kávová, kyselina chlorogenová, kyselina chinová. Všechny tyto kyseliny jsou mimochodem považovány za zdraví velmi prospěšné. Obsah kyselin v kávových třešních je dán primárně lokalitou pěstování, plantáží, podnebím a složením půdy.

Na obsah kyselin v pražené kávě se názory liší. Jeden názorový tábor odborníků tvrdí, že na kyselost kávy má vliv pouze pražení a druhý názorový tábor, že na kyselost má vlit pouze  příprava.

Pražená kávaPodle mé zkušenosti leží pravda, jak už to tak bývá někde uprostřed.

Kyselost kávy záleží:

  • oblast pěstování, podnebí, půda, živiny
  • subjektivní chuťové vlastnosti milovníka kávy
  • pražení kávy zdůrazňuje přirozené vlastnosti kávy, čím vyšší stupeň pražení, tím se přirozené vlastnosti kávy, tedy i ovocné tóny, potažmo kyselost stírají. Pokud je káva podpražená, kyselejší tóny jsou výraznější a pro někoho se zvýšenou senzitivitou na kyselinu může být chuť nekomfortní
  • příprava kávy je dle mé zkušenosti nejdůležitější. Při přípravě espress, pokud není doržena receptura nápoje a nápoj je podextrahován ( např. není dodržen čas extrakce) jsou extrahovány kyseliny více, než ostatní látky a káva je pak chuťově nevyvážená a kyselá.

 

 

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli

ČERSTVÁ KÁVA ARABICA Z CELÉHO SVĚTA

MONRO®: KÁVA, KAVÁRNA, PRAŽÍRNA

pražíme pro vás kávu s láskou a péčí již od roku 2004 

Už od roku 2004 se věnujeme výhradně pražení a přípravě 100% výběrové Arabiky. Pražíme kávu z plantáží Afriky, Jižní a Střední Ameriky, Austrálie i dalších kávových destinací v pravidelných, týdenních intervalech. Kávu prodáváme jak v zrnku, tak mletou podle přání zákazníka a způsobu přípravy.

Káva Monro s.r.o.

IČO 07655479

Táborská 1811

Pelhřimov 39301

Provozovna Jihlava

OC City Park Jihlava

Hradební 1

586 01

Napište nám
Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
Copyright Monro 2004
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz