1. Úvod
  2. O kávě
  3. Ledová káva Monro
Oblíbené recepty na kávové letní osvěžení

Ledová káva MonroOsvěžte se v parném létě ledovou kávou Monro ze 100% výběrové Arabiky.

K výrobě dobré ledové kávy potřebujete pouze dobrou kávu, led, mléko, případně cukr, nebo sirup. Led lze vyrobit v mrazničce, nebo koupit hotový led v obchodním řetězci, pro větší spotřebu je dobrý výrobník ledu, který zakoupíte kolem 3000Kč.

 

 

Máme pro vás připravené ty nejoblíbenější recepty na přípravu skvělé ledové kávy tak, jak ji připravujeme v našich kavárnách:

 

Ledové Espresso, ledové doppioLedové espresso, ledové lungo, ledové doppio, ledové americano

Nejednodušší příprava ledové klávy, která v létě osvěží a „nakopne“. Jednoduše, do hotové kávy přidáte led, nebo do šálku s ledem připravíte z kávovaru espresso, lungo, dopio, amerikano. Led je možné ponechat v kusech, nebo rozmixovat na tříšť. Káva je osvěžující. Jen pozor na to, že led chuť kávy zvýrazní. Ideální jsou kávy prodloužené vodou.

 

Ledové Caffe LatteLedové Caffé Latte

ideální příprava je z dvojité dávky kávy (18g) připravit v kávovaru doppio. Do větší sklenice přidáme zhruba do poloviny led. Kávu smícháme s čerstvým mlékem, cukrem, případně sirupem, vlijeme  na led a podle chuti dolíváme čerstvím mlékem. Opět je možné celý nápoj rozmixovat, nebo připravit v šejkru.

 

 

 Káva se zmrzlinouKáva se zmrzlinou - "utopená zmrzlina Affogato"

Další velmi oblíbená letní variace je Affogato. Affogato je z italštiny a znamená utopený, což pěkně vystihuje stav kopečku zmrzliny, který je potopen v kávě, většinou velice silném espressu (nejlépe dvojitém). Baristé občas utopí i dva kopečky zmrzliny a přelévají je ještě likérem, to vše v ledově vychlazené sklenici. Naprosto úžasná je zmrzlina skořicová, kterou zákazníci v naší kavárně milují.

 

Cold dripCold Drip Coffee

V praxi se můžete setkat i s přípravou cold drip. Jedná se poměrně náročnou přípravu ledové kávy, kdy se studená voda nechá překapat do nádobky s kostkami ledu. Těmi proteče a zchladí se. Tento proces může trvat třeba celý den. Ideální je podávat s ještě malými zbytky ledu, kdy se konzistencí bude výsledný nápoj trochu podobat ledové tříšti. U této přípravy si ale je nutné pohlídat poměr ledu vůči vodě a kávě. Pár kostek navíc mohou způsobit mdlou chuť. Pro přípravu kávy je potřeba i speciální přístroj - Dripster.

 

Cold brewCold Brew Coffee

Cold brew je další varianta, jak dospět k ledové kávě "studenou cestou". Pro extrakci kávy se stejně jako o cold dripu nevyužívá horké vody, ale čas. Po cold brew šáhne každý, kdo preferuje kávu s výraznou chutí a menší aciditou.

Čerstvě mletou zrnkovou kávu zalijeme ideálně filtrovanou vodou a necháme v chladu pomalu louhovat 16h až 24h. 

 

 Nejlepší kávy na ledovou kávu na  Káva monro

 

Přejeme, ať ledová káva připravená z naší kávy chutná a osvěží.

 

E-SHOP S KÁVOU: ČERSTVÁ KÁVA ARABIKA Z CELÉHO SVĚTA

Prodej kávy online - nejširší výběr čerstvých, zrnkových Arabik | Pražírna MONRO

Pražíme pro vás kávu s láskou a péčí již od roku 2004 

Už od roku 2004 se věnujeme výhradně pražení a přípravě 100% výběrové Arabiky. Pražíme kávu z plantáží Afriky, Jižní a Střední Ameriky, Austrálie i dalších kávových destinací v pravidelných, týdenních intervalech. Kávu prodáváme jak v zrnku, tak mletou podle přání zákazníka a způsobu přípravy.

Káva Monro s.r.o.

IČO 07655479

DIČ CZ07655479

Táborská 1811

Pelhřimov 39301

Provozovna Jihlava

OC City Park Jihlava

Hradební 1

586 01

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
Copyright Monro 2004
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz