Kontaktujte Aničku!
+ 420 721 483 007
Záruka 100% spokojenosti
Pokud káva nesplní vaše očekávání,
vrátíme vám zpět peníze za objednávku.
Stačí poslat zpět 75% obsahu balení.
- Úvod
- Arabiky dle země původu
- ETIOPSKÁ KÁVA
Etiopská čerstvě pražená káva 100% ARABIKA
Etiopie je vnitrozemský stát v Africkém rohu ve východní Africe. Sousedí s Eritrejí, s Džibutskem a Somálskem, s Keňou a se Súdánem a Jižním Súdánem.
Pravlastí kávy Arabiky je Etiopie a káva je vlastně pojmenována podle etiopské provincie Kaffa. Káva se dnes stále pěstují na divokých odrůdách kávovníků a kávové třešně jsou ručně zpracovávány místními obyvateli organicky podle tradičních metod.
Dnes je Etiopie nejvýznamnějším vývozcem Arabic mezi africkými zeměmi. Ze všech afrických států má Etiopie také největší spotřebu kávy. Nejlepší plantáže s kávou jsou z oblastí: Yirgacheffes, Sidamo a Harrar.
Etiopské kávy jsou považovány za jedny z nejkvalitnějších a bezkonkurenčně nejlepších Arabik při srovnání kvalita-cena.
Chuť a vůně etiopských káv je brilantní, ovocná, květinová, divoká, komplexní.
Místní domorodé odrůdy 'heir-loom', které divoce rostou v Etiopii mají jedinečné chuťové tóny, které vytvářejí neobvyklý, složity, ale rafinovaný šálek hotové kávy. Při přirozeném zpracování sušením na slunci mají šťavnatou a džemovou chuť peckovin, květinové čokoládové tóny s krémovým tělem.
Etiopské kávy, kávové třešně se zpracovávají jak mokrou, tak suchou cestou. Identická etiopská káva zpracovaná za sucha je výraznější, zářivější a ovocnější podtóny více vyniknou než u kávových třešní zpracovaných cestou mokrou.
Nikde není káva Arabica více doma, než právě v Etiopii. Podmínky, které se všude ve světě snaží napodobit (jako nadmořská výška, výživná půda, srážky atd.), tu Arabica má přirozeně, jelikož se v této oblasti vyvíjela.
Výjimečná kvalita etiopské kávy je způsobena kombinací faktorů. Genetická rozmanitost odrůd kávy znamená, že zde nalezneme velkou rozmanitost chutí, a to i mezi farmami s podobnými podmínkami pěstování a zpracováním. Ke konečné kvalitě přispívají kromě odrůd i způsoby zpracování. Posledními klíčovými ingrediencemi pro vynikající kávu v Etiopii jsou tradice výroby, které vytvořily genetickou rozmanitost, zpracovatelskou infrastrukturu a skvělou kávu, kterou si dnes spolu užíváme.
Zrnkové etiopské kávy čerstvě pražené v pražírně Káva Monro.
- TOP produkt
- Akce
- Akce
- Akce